keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

5 viikkoa leikkauksesta + prosessin jälkipohdintaa

 

Tänään tulee kuluneeksi tasan viisi viikkoa leikkauksesta! Voin hyvillä mielin kertoa, että kaikki aukileet ovat umpeutuneet, tulehdus kadonnut ja elämä tuntuu palanneen normaaleihin uomiinsa.

Tänään vielä nyppäisin pari pilkistävää langanpätkää pois, mutta noin muuten ei ole enää mitään ihmeellistä kerrottavaa. Teippejä on haavapolin ohjeiden mukaan määrä pitää vielä yhden viikon ajan. Olen kuluttanut jo melkein pari rullaa teippiä tänä aikana.

Ensi viikolla tapaan kirurgini jälkitarkastuksessa. Siitä tulen tänne blogiin vielä raportoimaan, mutta noin muuten taitaa pikkuhiljaa blogin päivittely jäädä. Tulen päivittämään joskus myöhemmin sitten kuvia siitä, miten rinnat ovat ajan myötä asettuneet ja arvet vaalentuneet. 

Rintaleikkaus ja siitä toipuminen oli loppujen lopuksi paljon helpompi ja nopeampi prosessi kuin miltä se alun perin kuulosti. Reilu kuukausi hujahtaa nopeasti, ja vaikka rinnat eivät vielä täysin normaalilta näytäkään, ei niitä enää arjessa pahemmin muista, kun kipuja ei ole. Tuntuu melkein hölmöltä, miten paljon ennakkoon jahkailin ja kammoksuin toipumista. Aika kului nopeasti, ja kivut eivät missään vaiheessa olleet sietämättömän kovia.

Minun olisi pitänyt hankkia leikkaus jo paljon aiemmin sen sijaan että kärsin valtavien rintojen kanssa. Itsetuntoni on kohentunut, tunnen itseni urheilullisen ja nuorekkaamman näköiseksi, vaatteita ja rintaliivejä on paljon helpompi ostaa, liivit eivät paina hartioita ja niskaa ei särje. Vaikka nännit nyt jäisivätkin vähän keskenään erimuotoisiksi tai rintojen alle pieniä ryppyjä, ei niillä ole mitään väliä siihen verrattuna miten hyvä fiilis minulla nyt on.

Allaolevissa kuvissa hieman lähempää kuvaa siitä, miltä arvet nyt näyttävät viiden viikon jälkeen. Toinen nänni on paljon toista rumempi, mutta eiköhän se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti